Σάββατο 6 Απριλίου 2024

3o Παγχιακό Πρωτάθλημα 2024

Ολοκληρώθηκε το 3ο Παγχιακό Πρωτάθλημα 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου διαδικτυακά στην πλατφόρμα chess.com το χρονικό διάστημα 23 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου. Σ' αυτή την διοργάνωση, η οποία καθιερώνεται στο νησί μας τα τελευταία χρόνια, συμμετείχαν 28 σκακιστές. Πραγματοποιήθηκαν 7 γύροι Ελβετικού συστήματος με χρόνο σκέψης 10' + 5" για κάθε κίνηση.

Πρωταθλητής Χίου back to back για το 2024 αναδείχθηκε ο Μαλακός Νάσος με το συνολικό σκορ 6/7 τερματίζοντας και στην 1η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ φέτος για πρώτη φορά δεν είχαμε Πρωταθλήτρια Χίου καθώς δεν δηλώθηκε καμία γυναικεία συμμετοχή! Το επίπεδο των παικτών αλλά και κατ' επέκταση των παρτίδων τους ήταν ανεβασμένο απο κάθε προηγούμενο Παγχιακό. Μέχρι και το τέλος του 6ο γύρου υπήρχε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με 5 βαθμούς και τον Πρωταθλητή θα τον καθόριζε το 2ο κριτήριο ισοβαθμίας!!! Όλα ανατράπηκαν στον τελευταίο γύρο.

Δεύτερος στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε ο Παπαδημητράκης Κωνσταντίνος, ο οποίος ισοβάθμησε με τον Νάσο, όμως είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο στην μεταξύ τους παρτίδα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ρωξάνας Δημήτριος με 5/7, ο οποίος μέχρι και τον 5ο γύρο διατηρούσε το προβάδισμα στην κορυφή! Επίσης με τους ίδιους βαθμούς τερμάτισαν οι Κωνσταντίνου Μιχαήλ και Ρωξάνας Παναγιώτης όμως υστερούσαν στα κριτήρια ισοβαθμίας. 

Νικητής στο Γυμνάσιο αναδείχθηκε ο Προδρόμου Μιχαήλ με 4/7 πραγματοποίησε εξαιρετική επίδοση αντιμετωπίζοντας σκακιστές από το πρώτο μισό του τουρνουά τερματίζοντας στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης!!! Στην συγκεκριμένη κατηγορία δόθηκε συναρπαστική μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο. Ο Τομάζος Σταμάτιος καθώς και ο Γούσιας Άγγελος τερμάτισαν πίσω από τον νικητή, αντιμετωπίζοντας και εκείνοι πολλούς δυνατούς σκακιστές. Νικητής στο Λύκειο αναδείχθηκε ο Κοκκώδης Μιχαήλ - Άγγελος όπου ήταν και η μοναδική συμμετοχή στην συγκεκριμένη κατηγορία. Νικητής στους Φοιτητές αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνου Μιχαήλ, στην πιο αμφίρροπη κατηγορία με τρομερή μάχη, καθώς στον τελευταίο γύρο επικράτησε και προσπέρασε τον Μοσχοβάκη Ισίδωρο, ο οποίος ηττήθηκε και τερμάτισε με 4,5/7. Με νίκη του θα εξασφάλιζε μετάλλιο στην γενική κατάταξη.  

Τελική κατάταξη μετά τον 7ο γύρο : 


Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όσους συμμετείχαν και στο φετινό Πρωτάθλημα και στηρίζουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια για το νησί της Χίου. Σκοπός του τουρνουά είναι η γνωριμία με νέους σκακιστές στο νησί, κάθε χρόνο ανακαλύπτουμε άτομα που ασχολούνται με το σκάκι και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο! Ακόμα η προετοιμασία για τους μελλοντικούς αγώνες που ακολουθούν, είτε για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες είτε για κάποιο καλοκαιρινό τουρνουά. Λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετακινούμαστε σε συχνά χρονικά διαστήματα σε κάποιο τουρνουά της Ηπειρωτικής Ελλάδας οπότε προσπαθούμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον μέσω αυτών των αγώνων. Ευελπιστούμε στο μέλλον να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στο νησί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου